Till innehåll på sidan
Till KTH:s startsida Till KTH:s startsida

Digitalisera för hållbarhet – så kan IT fungera som ett verktyg för hållbar utveckling!

Samhället digitaliseras i en allt snabbare takt. Det innebär stora utmaningar, men skapar också enorma möjligheter att använda digitaliseringen som ett verktyg för att lösa konkreta miljö- och samhällsproblem. med anledning av detta annordnade CESC den 21 november ett seminarium om hur IT kan bidra till en hållbar samhällsutveckling och framtid!

Centre for Sustainable Communications vid KTH har under tio års tid forskat kring digitaliseringens roll för en hållbar utveckling. Under dagen togs det ett helhetsgrepp kring hur IT kan bidra till att lösa stora samhällsproblem, både med utgångspunkt i lärdomar från vår forskning och i samtal med representanter från politik, näringsliv, forskning och myndigheter. Medverkar gör bland annat digitaliseringsminister Peter Eriksson, Stockholms miljöborgarråd Katarina Luhr, Ericssons hållbarhetschef Mats Pellbäck Scharp och Viable Cities programchef Olga Kordas, KTH

På förmiddagen hölls det tolv parallella samtalsstationer kring digitalisering och hållbarhetsutmaningar. Eftermiddagen bestod panelsamtal och talare som delade med sig av sina perspektiv på hur och varför digitalisering spelar roll för hållbar utveckling. 

Program: Se programmet här  där finner du även presentationerna som hölls under dagen

Om CESC

Centre for Sustainable Communications, CESC, vid KTH har i 10 år forskat kring digitalisering och hållbar utveckling tillsammans med partners från näringsliv och myndigheter. Centret finansieras av Vinnova och partners är bland annat Coop, Ericsson, Stockholms stad, Telia, Stockholms läns landsting samt Täby kommun. Även andra företag och myndigheter har deltagit i forskningsprojekt genom åren. Vår mission är att bedriva innovativ forskning om IT för hållbar utveckling, och att bidra till en förändring av samhället i hållbar riktning.